Tuottaja tutuksi esittelee Puodin tuotteiden takana olevat henkilöt ja heidän jokaisen mieltymykset ja tuotteet. 

valikoimaa[791].jpgonnenomenat[793].jpghuovutetut lasinaluset omenat[795].jpg

Rakkaudella arkeen

Airi Nuormäki, huovuttaja Airine

Tuotteeni ovat lampaanvillasta huovutettuja kattaus- ja sisustustuotteita.

Villa, kelpo kumppani

Villan hyvät ominaisuudet mahdollistavat tuotteiden monipuolisen käytön. Lämpö ja kosteudenimemiskyky ovat parhaimmillaan istuin- ja lasinalusissa. Villa hylkii likaa rasvaisuutensa vuoksi ja kuuman kestävyys on erinomainen. Nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia mm. pannulapuissa ja alusissa. Villatuotteet ovat keveitä ja sen vuoksi ne matkustavat helposti myös kirjekuoressa lahjansaajalle. Tuotteet ovat vesipestäviä.

Mikä saa sydämeni sykkimään?

Ideat töihini syntyvät ympäröivästä luonnosta, kasvimaan kukkien väriloistosta aurinkoisena kesäpäivänä. Kuten myös pakkaspäivän kirpeydestä, jolloin harakat yrittävät saada pikkulintujen talipallon haltuunsa omenapuun oksasta.

Arjen aherrusta

Tekniikkana käytän märkähuovutusta, jossa villan lisäksi yhdistyvät vesi, saippua ja mekaaninen liike. Tasotöihin ladon karstatusta villakuidusta ohuet kerrokset villaa ristikkäin, näin saan työlleni pohjan. Kuvioita voidaan tehdä monella tavoin. Usein käytän kevyesti huovuttamaani villalevyä, josta leikkaan aihioita ja jatkan kuviointia huopaneulalla. Valmiiksi kuvioidun työn kostutan saippualiuoksella. Hieromalla villakuidut kiinnittyvät toisiinsa männynkäpyä muistuttavan suomurakenteensa vuoksi. Jatkan työstämistä kunnes irtonaiset villakuidut ovat huopuneet tiiviiksi kankaaksi. Huopumisen jälkeen on vanutuksen eli kutistamisen vuoro. Koska tuotteeni ovat tarkoitettu kestämään kulutusta, ne on saatava kutistumaan jopa 30 %. Silloin pinta on tiivis ja kestävä ja villan käyttöominaisuudet parhaimmillaan. Tämä menetelmä sopii minulle, koska se mahdollistaa rehevän värimaailman ja maalauksellisen lopputuloksen.

Suhteeni salaisuus

Villa on haasteellinen materiaali ja sen monet mahdollisuuden saavat aina uudelleen otteen minusta. Perinteisellä työtavalla luon uusia tuotteita tähän päivään, rakkaudella arkeen.

Artikkeli löytyy myös kirjasta: SUOMALAINEN DESIGN