TUOTTAJA TUTUKSI -sivu esittelee osan yhdistyksemme kädentaitajista. Mukana on niin käsityöyrittäjiä kuin taitavia harrastajiakin.  Kaikkia meitä erilaisia tekijöitä yhdistää intohimo käsillä tekemiseen! 

huovutetut lasinaluset omenat[795].jpg Airi Nuormäki, huovuttaja

Tuotteeni ovat lampaanvillasta huovutettuja kattaus- ja sisustustuotteita. Ideat töihini syntyvät ympäröivästä luonnosta,          kasvimaan kukkien väriloistosta aurinkoisena kesäpäivänä. Kuten myös pakkaspäivän kirpeydestä, jolloin harakat yrittävät      saada pikkulintujen talipallon haltuunsa omenapuun oksasta. Tekniikkana käytän märkähuovutusta, jossa villan lisäksi              yhdistyvät vesi, saippua ja mekaaninen liike. Villa on haasteellinen materiaali ja sen monet mahdollisuuden saavat aina  uudelleen otteen minusta. Perinteisellä työtavalla luon uusia tuotteita tähän päivään, rakkaudella arkeen.

www.airine.fi

1värikaulurituusi1.jpgAnne, elämäntapa-käsityöläinen, Neulekahvilan emäntä

Jo ennen kouluikää tartuin puikkoihin ja virkkuukoukkuun isoäidin ja äidin ohjauksessa. Siitä asti käsityöt ovat värittäneet elämääni ja tahti on vain kiihtynyt ikääntyessä.

Neuloen käsissäni syntyy pipoja, lapasia, kaulureita jne. mielimateriaaleistani villasta ja alpakasta.

Virkkaus on viime aikoina "koukuttanut" ja monenlaiset peseytymiseen sekä kattaukseen liittyvät työt ovat nähneet päivänvalon.

kaijantuotteita.jpgKaija Palaste

Monta vuotta taidegrafiikkaa harrasteena minulla pysyy käsissä myös neulepuikot ja ompelukone.

Valmistan tuotteita niin lapsille kuin aikuisillekin. Neuloen syntyvät mm. vauvojen junasukat ja lasten neulepuserot sekä aikuisten villasukat ja kaulurit. Välillä ompelen suosittuja keppihevosia, joista moni on jo saanutkin uuden kodin!

taidekortit neliö.jpgKP.design | Kirsi Paakkinen, artesaani

Monenlaista käsityötekniikkaa kokeilleena, tällä hetkellä minua kiehtoo eniten kasviprintit gelli- ja ekopainannan avulla. Näillä monotypia -tekniikoilla olen valmistanut kasviaiheisia taidekortteja ja -vedoksia, kirjanmerkkejä ja vihkoja. Kaikki ovat käsinpainettuja uniikkeja yksittäiskappaleita. Uusia tuotteita on jatkuvasti kehitteillä! Muut käsityötekniikat kulkevat kuvan tekemisen rinnalla. Rautalangasta tulee väännettyä kaikenlaista: enkeleitä, sydämiä ja erilaisia tekstejä, joista "paras paikka" lienee suosituin. Solmin myös makramee-amppeleita ja -avaimenperiä.

www.kirsipaakkinen.fi    Instagram: @kirsipaakkinen

maritan_nuket.jpgMarita, ompelija

Lapsesta asti käsityöt ovat olleet rakas harrastukseni, jossain vaiheessa myös päätyöni. Vauvanukeille ja barbieille löytyy Elämyspuodilta hienot valikoimat tekemiäni vaatteita sisä- ja ulkokäyttöön sekä esim. uimapukuja ja kastemekkoja.

Lisäksi ompelen tilkkupeittoja vauvoille, erilaisia laukkuja, patakintaita, pannulappuja ja pannumyssyjä. Mahdollisuuksien mukaan käytän kierrätysmateriaaleja.

Teen myös tilaus- ja korjausompelutöitä. Olen paikalla aina keskiviikkoisin klo 10-13.30, jos haluat kysyä ompelupalvelusta.

pirjontuotteita.jpgPirjo Salminen

Olen harrastanut käsitöitä koko ikäni. Yleensä teen vanhasta uutta tilanteen niin salliessa.

Kierrätysmateriaaleista käytän eniten farkkua, siitä voi ommella monenlaisia tuotteita.

Käsissäni syntyvät kukkarot, laukut ja hatut sekä sukat, sormikkaat ja matot.

 

Sirkantuotteitaneliö.jpgSirkka

Sirkan taitavissa käsissä syntyvät niin pehmeät neulotut huivit kuin sukat ja säärystimetkin.

Neulotut ja huovutetut saunahatut on Sirkan uutuustuote.

Ompelukone on myös ahkerassa käytössä, kauniista kankaista syntyvät mm. kassit ja pussukat.

nallekaveritneliö.jpgTarja Kainulainen, käsitöitä opettava luokanopettaja

Jo pikkutyttönä kiinnostuin käsitöistä ja se oli sykäys myös ammatinvalintaan. Saan siis päivittäin työskennellä mieluisan harrastuksen parissa.

Kokeilen erilaisia materiaaleja ja tekniikoita, neulominen on mieluisinta. Valmistan erilaisia neuleita myös tilaustyönä. Ompelen essumekkoja, leluja, heijastimia ja nukenvaatteita. Askartelen erilaisia kransseja ja avainkaulanauhoja.

Lähes kaikki vapaa-aikani kuluu erilaisia käsitöitä tehden.

Nahkatuotteet.JPGTuula Ylä-Sulkava

Olen mökkeillyt Heinolassa reilut 20 vuotta kesät, talvet. Ihastuin Kädentaitajien Elämyspuodin laadukkaisiin tuotteisiin.

Pääsin mukaan toimintaan keksiessäni kutoa nahasta mattoja, ne ovat kevyitä ja vähemmän pölyäviä.

Valmistan nahasta myös esiliinoja ja erikokoisia kukkaroita sekä rukkasia. Kudon myös räsymattoja hyödyntäen kierrätysmateriaaleja. 

20210708_144939.jpgUlla Harjumäki, kudonnan ammattilainen

Minusta oli tulossa käsityönopettaja, mutta jouduin vähän vahingossa kangaspuiden ääreen ja minusta tulikin kudonnanopettaja. Kädentaitajien Elämyspuodissa olen ollut mukana lähes alusta saakka. Mielimateriaalini on matonkude, jolle olen kehitellyt uusia käyttömahdollisuuksia. Perusmattojen lisäksi kudon mm. kahden kattilan  "Nakit ja muusi"-pannunalusia, sisustuskoreja leikkikaluille, lehdille tai käsitöille sekä räsykransseja.

Pyrin käyttämään materiaalin tarkkaan. Pienistä kudepätkistä syntyvät esim. servettirenkaat ja munakupit. Kutoessa syntyvä kangassilppu päätyy räsykranssien täytteeksi.

MEILTÄ LÖYTYY TUOTTEITA MYÖS SEURAAVILTA KÄSITYÖLÄISILTÄ:

ELSANEKOPAJA.jpgElsan Ekopaja, Heinola

Muutama vuosi sitten Mari Tiira innostui valmistamaan saippuaa. Hän inspiroitui väreistä, suomalaisesta luonnosta ja perinteistä.  Syntyi Elsan Ekopaja. "Valmistamme jokaisen palan alusta asti itse. Emme käytä valmismassoja vaan olemme kehittäneet uniikit  saippuareseptit. Kasvatamme myös osan raaka-aineista. Saippuoiden reseptit ja käsityömenetelmä takaavat sen että saippuat    hellivät ihoa eivätkä kuivata. Iho pysyy terveenä ja hyvinvoivana. Olemme täysin omistautuneita ilmaston muutostaisteluun.  Palasaippuat pakataan kotimaiseen kartonkiin tai maissipohjaiseen muoviin."

www.elsanekopaja.fi 

uistimetaalto.jpgMika Laakso, Heinola

Nyt nappaa! Taidokkaat, metalliset uistimet kalamiehille ja -naisille. 

Uistinten paino on 13-27 g.  Hitaaseen uisteluun sopii kevyempi,  heittoon painavampi. Materiaaleina messinki, kupari ja ruostumaton teräs. Uistimet on valmistettu käsin Heinolassa.

leikkuulaudatpolso.jpgPetri Polso, hienopuuseppä

Juuret Keski-Pohjanmaalta ovat muokanneet minusta sitkeän ja itsepäisen käsityöyrittäjän, joka kunnioittaa materiaaliaan ja tarkkaan harkitsee kuhunkin työhön sopivan puulajin.

Hyvin hoidettuna valmistamani tuotteet jatkavat elämäänsä meidän jälkeenkin; sukupolvelta toiselle.

www.petripolso.fi

kaunist.jpgAnna Kaunisto, keraamikko

Jokainen Kaunist-yritykseni tuote valmistuu työhuoneellani Hämeenlinnassa, pääosin dreijaamalla. Tavoitteenani on valmistaa laadukkaita ja kestäviä astioita jotka toimivat mahdollisimman hyvin jokapäiväisessä käytössä. Tämä tavoite on aina mielessä heti suunnitteluvaiheessa, tästä johtuen pyrin muoto- ja värimaailmassani tiettyyn ajattomuuteen, pientä hauskuutta unohtamatta. 

Inspiraation löydän usein luonnosta ja sen monista eri olomuodoista, väreistä ja niiden vaihtelevuudesta.

www.kaunist.com   Instagram: @kaunist